Poveste cu un gând strănutat

Un gând firav și bun, gândul unui băiețel de șapte ani, s-a rătăcit prin lume și nu-și dorește altceva decât să-l regăsească pe cel căruia îi aparține. Dar, deși se spune despre gânduri că pot zbura, nu este ușor pentru Gând cel bun să învețe cum să se descurce. Va fi, pe rând, răpit de un plagiator, atras într-un brainstorming care aproape că îl va costa viața, va fi luat prizonier de un tip cu memorie de elefant, manipulat de un creator de publicitate, pus la treburi serioase de marele filosof Descartes și transformat într-un erou de carte pentru copii.

Un gând firav și bun, gândul unui băiețel de șapte ani, s-a rătăcit prin lume și nu-și dorește altceva decât să-l regăsească pe cel căruia îi aparține. Dar, deși se spune despre gânduri că pot zbura, nu este ușor pentru Gând cel bun să învețe cum să se descurce. Va fi, pe rând, răpit de un plagiator, atras într-un brainstorming care aproape că îl va costa viața, va fi luat prizonier de un tip cu memorie de elefant, manipulat de un creator de publicitate, pus la treburi serioase de marele filosof Descartes și transformat într-un erou de carte pentru copii. Va descoperi, de asemenea, că în lume sunt foarte multe gânduri pierdute care trebuie adoptate și îngrijite. Micul cititor va intra, așadar, pe urmele lui Gând cel bun, într-o poveste care-l va învăța să respecte gândurile altora și, mai ales, să nu le abandoneze pe ale sale, așa cum fac uneori, prea grăbiți, oamenii mari.


Citește povestea în limba română

Citește povestea în limba engleză


Cartea a fost finalistă la categoriile « Cea mai bună carte pentru copii şi tineret » şi « Carte ilustrată » la Gala Bun de Tipar, 2012 şi la « Best Book Design », Leipzig, 2012.
Titlu original:

Poveste cu un gând strănutat

Data publicării:

2011-06-01

Editură:

Editura Paralela 45

ISBN: -13

9789734711673

Pagini:

64

Țară:

România

Ilustrare:

Ilustrații: Alexandra Rădulescu

Dimensiune:

25,2 x 23 cm