Istorie cu copii și Pârș, mâță, frunză de gutuie

Magda și Simon decid să salveze o pendulă aruncată de părinți în pod și înlocuită cu un ceas obișnuit. Îngrijorați că istoria făcută de ceasuri cu baterii care nu funcționează bine nu este istorie cu adevărat ei pleacă de acasă cu speranța să găsească o modalitate de a salva pendula, deci şi istoria adevărată, cea din manualele lor de istorie. Pe drum se împrietenesc cu o pisică neagră, o frunză de gutuie dar mai ales cu Marele Pârș de Mai. Cu ajutorul lui încearcă să facă istorie cu bătălii, cu gânduri, istorie coaptă, istorie din prezent, istorie de

Magda și Simon decid să salveze o pendulă aruncată de părinți în pod și înlocuită cu un ceas  obișnuit. Îngrijorați că istoria făcută de ceasuri cu baterii care nu funcționează bine nu este istorie cu adevărat ei pleacă de acasă cu speranța să găsească o modalitate de a salva pendula, deci şi istoria adevărată, cea din manualele lor de istorie. Pe drum se împrietenesc cu o pisică neagră, o frunză de gutuie dar mai ales cu Marele Pârș de Mai.  Cu ajutorul lui încearcă să facă istorie cu bătălii, cu gânduri, istorie coaptă, istorie din prezent, istorie de râsul lumii, istorii retrăite.

Oare istoria este numai ce învățăm în cărțile de istorie? Oare copiii, dacă traversează  strada, mănâncă sau merg la școală nu fac istorie? Unde sunt pisicile negre în istoria din cărțile de istorie? Dar frunzele de gutui? Dar fetele?  De ce este istoria atât de serioasă și fără umor?  Se poate face istorie din prezent sau din viitor sau numai din trecut? Iată câteva întrebări de pus părinților dacă citiți această carte.

Este o carte pentru copii isteți și părinții lor dar și pentru învățători, profesori de română dornici de altfel de povești.

Titlu original:

Istorie cu copii și Pârș, mâță, frunză de gutuie

Data publicării:

2008-06-01

Editură:

Editura Compania

ISBN: -13

9789737841469

Pagini:

48

Țară:

România

Dimensiune:

23 x 28 cm