Îmbrățișătoarea

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Medic, electrician, fermier sau conducător de drone? Daria, o fată ca oricare alta, dorește să devină îmbrățișătoare. Chiar dacă nu există cuvântul în dicționarul limbii române și nici vreo școală unde să învețe așa ceva, autodidactă, Daria se perfecționează singură în arta îmbrățișărilor – fie că este vorba de îmbrăţişări de nevoie, virtuale, stângace sau cu miros de magiun de prune.  Personaje din cărţi și filme, artişti, rude, celebrități ale zilelor noastre îi sar în ajutor cu fel de fel de sfaturi și idei.  Cititorul va exersa împreună cu Daria tot

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Medic, electrician, fermier sau conducător de drone? Daria, o fată ca oricare alta, dorește să devină îmbrățișătoare. Chiar dacă nu există cuvântul în dicționarul limbii române și nici vreo școală unde să învețe așa ceva, autodidactă, Daria se perfecționează singură în arta îmbrățișărilor – fie că este vorba de îmbrăţişări de nevoie, virtuale, stângace sau cu miros de magiun de prune.  Personaje din cărţi și filme, artişti, rude, celebrități ale zilelor noastre îi sar în ajutor cu fel de fel de sfaturi și idei.  Cititorul va exersa împreună cu Daria tot felul de îmbrăţişări și va înţelege că îmbrățișările sunt la tot pasul în jurul nostru – un vaccin este o îmbrăţişare oferită de oamenii de știință așa cum o sculptură este o îmbrăţişare oferită de un artist, o vedere este o îmbrăţişare de bunic iar o auto îmbrăţişare, greu de făcut, are efectul unei prăjituri cu spumă de căpșuni care ți se topește în gură.

Glumeață, provocatoare (pe alocuri chiar feministă), interactivă, ajutată de povești și personaje celebre  de ieri și de azi, cartea va pune pe gânduri orice copil. Adică îl va îmbrăţişa cum știe mai bine o carte să facă.

Titlu original:

Îmbrățișătoarea

Data publicării:

2021-06-01

Editură:

Editura Univers

ISBN: -13

9789733412861

Pagini:

80

Țară:

România

Ilustrare:

Ilustrații: Bilyana Velikova

Dimensiune:

13 x 20 cm