George Hari Popescu scrie pe blog-ul său:

„Cartea Să creștem mici de Laura Grünberg este o pledoarie candidă și ironică pentru reîntoarcerea la copilărie a adulților români. Da, români, pentru că este un volum profund ancorat în societatea noastră, cu destule referiri la obiceiuri și metehne autohtone și la tipuri de români.

Autoarea ține să precizeze că este o carte „pentru cei mici care trebuie neapărat citită de cei mari“. Nu știu cît de mici sunt copiii din mintea autoarei, dar mă tem că publicul țintă nu e format chiar din persoane de vîrstă preșcolară, ci de pe la clasa a IV-a în sus, poate chiar pînă la liceu.

Volumul este structurat logic în trei părți:

  1. tipologia oamenilor de astăzi
  2. încercările grupului de inițiativă de a combate omarita
  3. manualul de crescut mici

Ascultă un fragment audio:

Laura Grünberg jonglează cu anumite cuvinte, inventează cuvinte noi și nu-și pierde deloc autoironia și ironia pe parcursul cărții. Experiența de profesoară, cercetătoare și activistă feministă are un impact major asupra tonului, conținutului și structurii cărții. Din cînd în cînd, autoarea ne propune un tabel sintetic cu informațiile prezentate, un test de autoevaluare sau un chestionar ce poate fi aplicat adulților, evidențiază în text cuvinte care i se par ei rare sau mai greu de înțeles, inserează citate, referințe istorice și culturale ș.a.m.d.”

Citește cronica integrală pe blog-ul lui George Hari Popescu.