Marilena Serban-o profesoara de romana cum multi copii si-ar dori, conduce un cerc de lectura si scriere creativa („Cercul Soriceii de biblioteca”) la Liceul Greco Catolic din Bucuresti. M-a invitat sa-i cunosc „soriceii” care au pregatit recenzii ale cartilor si povestilor mele. Pe langa elevii de 12-14 ani au venit si cativa curiosi din clasa I

Cocolos Free Zone (din volumul colectiv Ce poți face cu două cuvinte) a fost disecata in fel si chip. Recenziile scrise cu grija au fost citite cu emotie de ei si ascultate cu si mai mare emotie de mine. Au sesizat ca este vorba de tema discriminarii, au apreciat creativitatea si umorul, le-a placut intreg volumul.

Am vorbit apoi despre celelalte carti ale mele. I-am intrebat despre gandurile lor bune si rele, i-am rugat sa deseneze ganduri, sa si le spuna….se gandeau la fericire, la teza de la mate de a doua zi, la un prieten…..pentru ei gandurile sunt ca un nor, ceva inefabil, ca o carte….sau (pentru cei mai mici) ca o minge de fotbal… Mi-au spus ce mai citesc (este clar ca daca vreau sa devin o scriitoare best-seller pentru ei trebuie sa ma apuc de sf-uri, de povesti cu vampiri sau sa gasesc ceva alternativ la jurnalul unui pusti -carte pe care multi au mentionat-o).

In final toti mi-au scris cate un gand pe o foaie de hartie pe care l-au cocolosit fiecare in felul lui si mi l-au oferit. A fost un adevarat happening! Am dat autografe….m-am bucurat de asa cititori si m-am simtit cu adevarat scriitoare de copii, pentru copii.

Iata in galeria foto diploma primita, cateva dintre recenzii si multe poze!

Multumesc, doamna profesoara Marilena! Multumesc copii… pardon, „soricei”!